Ik ben al zo blij, trots en opgelucht dat ze haar gymnasiumdiploma heeft gehaald. Bij de diploma-uitreiking een paar weken later komen dan die emoties bij mij en mijn vrouw weer boven. Gevoelens van geluk en ‘hoe zal het gaan?’ ontroeren.

Het was voor mij de mooiste avond die ik tot nu toe heb meegemaakt. De docenten waren ontspannen. De oprechte betrokkenheid bij de leerlingen vond ik aangrijpend. Mooie mensen.

Veel gelachen ook. Om de humor van docenten en leerlingen. Meer dan ooit ook genoten van het muzikale intermezzo van een aantal docenten. De combinatie van een aardig muzikaal niveau en het zichzelf net niet helemaal serieus nemen vind ik ontzettend grappig.

En dan ook voor haar een kort toespraakje en tekent ook zij haar diploma en maak ik daar een fotootje van.

Na afloop foto’s maken van de hele groep geslaagden op de trap. En van haar ‘vriendengroep’. Zo leuk. Pas nog zijn ze met z’n vijven een week naar Disneyland Parijs geweest.

Thuis taart. Diploma en alle andere documenten en bekijken.