Weer hardlopen na 3 jaar

Horloge met tijd waarin ik 5 kilometer liep

Drie jaar heb ik niet hard gelopen om allerlei redenen. Lang bleef ik andere hardlopers ‘mijn mattie’ noemen – het gevoel blijft altijd even hangen – tot de kinderen mij gingen tegenspreken.

Niet alleen daarom heb ik een maand geleden mijn Mizuno’s afgestoft en ben weer begonnen, mijn ‘matties’ weer met trots onder ogen komen. Zwaar, maar het geluksgevoel tijdens het lopen was meteen terug. Ik ben begonnen zonder schema, op gevoel. Lopen als het kan, wandelen als het moet. Niet overbelasten. Een vast rondje om Nieuw Woelwijck liep ik de eerste weken: 4,4 kilometer.

Daarna ben ik precies 5 kilometer gaan lopen: de Kleinemeersterstraat uit langs het brandweermuseum, langs Nieuw Woelwijck, Borg Welgelegen, de NAM, Kikkoman en dan keren bij het spoor. Langer dan een kwartier aan een stuk lopen is nog lastig. De eerst week legde ik deze afstand al snel af in gemiddeld 9 km/uur.

Ik was erg gelukkig toen ik vanmorgen vroeg – temperaturen boven de 30 graden vandaag – zelfs met een half minuutje wandelen, gemiddeld sneller had gelopen dan 10 km/uur. De marathon binnen 4 uur staat weer op mijn bucket list…